Extremely EUnited (2020- 2022)

Extremely EUnited is een project onder ISF-Police Action Grant met als doelpubliek kwetsbare jongeren tussen 13 en 25, die een online platform ter beschikking krijgen voor het ontwikkelen van een alternatief discours ter bestrijding van extremistische propaganda. Het platform moet een meertalige “hub” worden om allerlei soorten mediamateriaal te delen, van video’s over artikelen en tekeningen tot podcasts.

De focus ligt op preventie: verhinderen dat (kwetsbare) jongeren onder de invloed komen van radicale of gewelddadige propaganda. Dit digitale activisme wordt ondersteund door een reeks offline evenementen waarbij jongeren elkaar ontmoeten.

Foyer neemt deel aan de mediacampagne “Extremely Aware”, één van de zeven campagnes die onder dit project worden opgezet. Extremely Aware is een combinatie van online en offline activiteiten gericht op professionals die met jongeren werken. Via lezingen, workshops en debatten wisselen de professionals expertise uit en leren ze nieuwe methoden aan om op een zo efficiënt mogelijke manier te werken met jongeren die er radicale ideeën op nahouden of die neigen tot het gebruik van geweld.

De andere partnerorganisaties zijn KU Leuven (België), Szubjektiv Ertekek Alapitvany (Hongarije), Kosovar Centre for Security Studies (Kosovo), EU Diaspora Council (Zweden), Plateforme de Paris en Jeunactio (Frankrijk), TIA Formazione en Associazione Culturale Istituto Tevere (Italië), Arco Forum (Spanje), Stichting European Foundation for South Asian Studies en Platform INS (Nederland) en Eesti People to People (Estland).

De coördinator van dit project is Intercultural Dialogue Platform.

Extremely EUnited logo