Het MigratieMuseumMigration


Foyers MigratieMuseumMigration heeft in oktober 2019 de deuren geopend. Dit museum vertelt niet hét verhaal van de migratie in Brussel. Wel brengt het een eerbetoon aan de vele migranten die onze hoofdstad mee hebben gevormd.

Vandaag leven in Brussel 184 nationaliteiten samen. De Belgen vormen de grootste groep, gevolgd door de Fransen, de Roemenen en de Marokkanen. Elke dag komen nieuwe mensen aan en vertrekken er anderen weer. Allemaal hebben ze hun dromen, redenen om te hopen en hun verhalen. Die verhalen kleuren stuk voor stuk hét verhaal van Brussel.

Het MigratieMuseumMigration geeft de verhalen van de eerste generatie gastarbeiders, van de vroegste bewoners van het Klein Kasteeltje, van expats, oorlogsvluchtelingen, de Europeanen die zich vrij bewegen binnen de EU en vele anderen een permanent onderkomen. Het is een warme omgeving waar bezoekers via herinneringen en souvenirs op ontdekking gaan in Brussel en in het leven van anderen. Maar het is vooral een museum waar veel ruimte is om je eigen verhaal te delen. Het MigratieMuseumMigration zal dan ook nooit af zijn. Op die manier staat dit project symbool voor de voortdurende dynamiek van Brussel.

Contact en info

Werkhuizenstraat 17

1080 Sint-Jans-Molenbeek

Brussel – België

+32 2 609 55 61 

museum@foyer.be