De tijdgeest van Cordoba gisteren… en vandaag?


11 november 2022

“De tijdgeest van Cordoba” is het motto van een succesvol project van het collectief “D’accord de ne pas être d’accord” in samenwerking met Jongerenwerking Foyer en het Brussels Parlement, met de steun van de AJMF Paris (Amitié Judéo-Musulmane de France). Doel is het bevorderen van de dialoog tussen religies via gesprekken en een artistiek programma. Gedurende drie dagen namen leerlingen van 7 Nederlandstalige en 8 Franstalige Brusselse scholen deel aan workshops rond dit thema. Het project werd afgerond met een plenaire sessie in het Brussels Parlement.

De tijdgeest van Cordoba gisteren… en vandaag?

Het collectief “D’accord de ne pas être d’accord” organiseert, in samenwerking met Jongerenwerking Foyer en het Brussels Parlement et met de steun van de AJMF Paris (Amitié Judéo-Musulmane de France), een evenement om de dialoog tussen de culturen te bevorderen, met “de tijdgeest van Cordoba” als ondersteuning. Een ideeëndebat en een artistiek programma met muziek, zang in het Ladino en Arabisch-Andalusische zang, dans en poëzie.

Leerlingen van verschillende Brusselse scholen zullen deelnemen aan interactieve en creatieve sessies rond dit thema, waarbij ze worden uitgenodigd het spel van ontmoeting en luisterbereidheid te spelen, weg van de mogelijke spanningen tussen gemeenschappen.

Zij zullen deze ervaring delen met leerlingen van andere Nederlandstalige en Franstalige scholen in Brussel.

De projectcoördinatoren zullen op voorhand een bezoek brengen aan de klas(sen) om de leerlingen voor te bereiden op de ontmoeting in het Brussels Parlement.

Terug