Dar al Amal


Dar al Amal betekent “huis van de hoop” in het Arabisch. Het is de naam van de vrouwenwerking van Foyer die sinds 1981 gevestigd is in Molenbeek. Het is een emancipatiehuis, dat inzet op het versterken van (kwetsbare) vrouwen van alle nationaliteiten, culturen, leeftijden en overtuigingen.

Aangezien deze bevolkingsgroep over een enorm potentieel beschikt en vaak nog op drempels stuit, is de blijvende rode draad het empowerment van de vrouwen, dat vertrekt vanuit het nodige welbevinden en (zelf)vertrouwen om zichzelf ten volle te kunnen ontplooien.

Dar al Amal staat open voor alle vrouwen. De belangrijkste waarden van het huis zijn actief burgerschap, interculturaliteit en diversiteit, respect voor elkaar en een goede gezondheid voor iedereen.

Vrouwen kunnen er terecht voor een waaier aan activiteiten, van uitstappen, creatieve workshops, opvoedingsondersteuning en sportlessen tot taallessen en nog veel meer. Het huis vormt het vertrekpunt voor een reis naar emancipatie en ontplooiing als vrouw en burger – en tegelijk een warme, veilige “thuis” waar elke vrouw zichzelf mag zijn en zich gehoord voelt.

Werking en activiteiten

Cursusaanbod

Proef de wereld

Dar al Amal beschouwt de keuken als drager van cultuur, traditie en gezondheid. Iedereen weet dat het hart van een huis zich in de keuken bevindt. In onze keuken(ateliers) worden culinaire tradities, kennis en expertise uit verschillende culturen gedeeld.

Dar al Amal heeft een eigen keukenteam dat bestaat uit een diverse verzameling vrouwen (Turkse, Marokkaanse, Italiaanse, Syrische, Afrikaanse, Pakistaanse, Colombiaanse, Roemeense…) die de beste recepten van hun land met ons delen. Wij zijn fier op deze diversiteit en de manier waarop we schotels bereiden uit alle continenten, met respect voor plaatselijke tradities.

Maandelijks kunnen de leden in Dar al Amal terecht voor een gemeenschappelijk ontbijt, vieruurtje of gezellige maaltijd.

Ribaucourtstraat 51,

1080 Molenbeek

02/411.84.44