Atelier M


De Werkhuizenstraat 17 is de thuishaven van Atelier M.

Mannen uit Molenbeek en omstreken kunnen er terecht voor een resem sociale, culturele en educatieve activiteiten. 

Iedereen is er welkom om anderen te ontmoeten, gezellig samen te koken, maar ook om een filmvoorstelling of lezing bij te wonen, aan yoga te doen, of om van gedachten te wisselen over de actualiteit, over opvoeding en over samenleven in Brussel.

Deze participatieve werking binnen Foyer is opgericht in 2016, op vraag van meerdere mannen die al kind aan huis waren bij onze vzw.

Even verderop, in de Werkhuizenstraat 36, beschikt Foyer over een heus wijkatelier voor houtbewerking. Buurtbewoners kunnen er een houten gebruiksvoorwerp, een meubel of zelfs kunstwerken maken, onder het toeziend oog van een ervaren schrijnwerker.

In de loop der jaren is die werking uitgegroeid tot een professioneel uitgerust houtatelier én een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Het publiek bestaat hoofdzakelijk uit mannen. Al vinden handige vrouwen ook steeds vaker hun weg naar het atelier.

Praktische info:

  Atelier M

Verantwoordelijke: Bachir Mrabet

Werkhuizenstraat 17, 1080 Molenbeek

02/ 609 55 60

  Openingsuren :

Woensdag en zaterdag, van 17 u tot 20 u.

   Wijkatelier Foyer

VerantwoordelijkeMiranda Wall

Werkhuizenstraat 36, 1080 Molenbeek

02/609.55.67 of 02/411.74.95

  Openingsuren:

Woensdag en donderdag van 14 u. tot 19 u.

Zaterdag van 13 u. tot 18 u.

Het wijkatelier is elke laatste zaterdag van de maand gesloten.  

Wie gebruik wenst te maken van het atelier, dient een jaarlijkse bijdrage te betalen en koopt ook zelf het benodigde hout aan.