PIM@home


PIM@home is een initiatief van Partners In Meertaligheid (PIM), een deelwerking van Foyer vzw.

Een kernthema van PIM is de ondersteuning van ouders bij de meertalige opvoeding van hun kinderen. We geven adviezen en vormingen aan ouders en professionals met aandacht voor zowel thuistalen als schooltaal.

PIM@home focust op het versterken van de diverse thuistalen en werd gerealiseerd met de steun van Sven Gatz, minister bevoegd voor de promotie van meertaligheid.

De kern van het project wordt gevormd door 10 korte filmpjes rond taalondersteuning in de thuistaal. De in oorsprong Nederlandstalige filmpjes zijn gedupliceerd en ingesproken in nog 8 verschillende talen: Klassiek Arabisch, Marokkaans Arabisch, Engels, Frans, Roemeens, Spaans, Turks en Urdu. Het materiaal kan preventief worden ingezet. Daarnaast kan het specifiek worden gebruikt wanneer men voelt dat kinderen toch zwakker zijn voor taal en een sterkere taalstimulatie thuis deel uitmaakt van het oplossingsgericht werken.

Er is een Nederlandstalige ondersteunende handleiding die opvoedingsondersteuners ideeën geeft om zelf met de ouders aan de slag te gaan. Brusselse scholen en organisaties kunnen een samenwerking aanvragen (pim@foyer.be).