Jongeren fietsen van Brussel naar Marokko


2 augustus 2022

Op 31 juli is de fietstocht van enkele jongeren van Foyer naar Marokko aan zijn eind gekomen. Gedurende die reis, een school voor het leven, hebben ze uitdagingen gekend, uitwisselingen, veel avonturen, ook enkele tegenslagen, vreugdes, vermoeidheid, de kracht van de vriendschap… Het is iets geworden dat men nooit vergeet. De realisatie van een “challenge”. Ze zijn uitstekende ambassadeurs geweest voor Molenbeek.


Grenzen verleggen, ongekende situaties ervaren, mensen ontmoeten die ze anders nooit zouden ontmoeten, de rijkdom van de natuur ervaren, met karakter leven, iets beginnen en volhouden tot het einde. Ziedaar waar de jongeren (5 meisjes en 7 jongens) van Jongerenwerking Foyer en Foyer des Jeunes in geëngageerd zijn in hun fietstocht doorheen Frankrijk naar Marokko.


1 juli 2022 

Voor de eerste maal trekken jongeren van Foyer uit Molenbeek per fiets naar Marokko… Het gaat om 7 jongens en 5 meisjes, met 3 begeleiders, komende zowel van Foyer des Jeunes als Jongerenwerking Foyer. Proficiat ook aan de ouders die hun kinderen en Foyer vertrouwen schenken. Ze hebben tentjes mee om te overnachten. Bedoeling: grenzen verleggen, de rijkdom van de natuur ontdekken, en het belang van het fietsen. Een camionette begeleidt hen.

 

Terug