Brussel Integratie door sport (BIS)


De sportwerking van Foyer – Brussel Integratie door sport (BIS) – brengt jongeren met een migratieachtergrond letterlijk in beweging. Velen onder hen die occasioneel een sport beoefenen, vinden dankzij ons de weg naar ploegen met vaste trainingsmomenten en wekelijkse wedstrijden. Tegelijk betrekt BIS die sportievelingen graag bij de organisatorische aspecten van sporten in clubverband, waardoor ze eveneens hun menselijke en organisatorische vaardigheden aanscherpen.

Gezien deze duidelijke focus op autonomie en zelfontplooiing, laat Foyer sportieve initiatieven waar de leden ook organisatorisch goed scoren op termijn los. Zo zijn onze succesverhalen in het vrouwenbasketbal – Molenbeek Rebels Basketball – en in de atletiek – Atlemo – uitgegroeid tot zelfstandige sportclubs waarmee we blijven samenwerken. Onze veel jongere Foyer Cricket Club beheren we daarentegen nog helemaal zelf. Die balsport is wereldwijd mateloos populair maar Brusselse cricketfans hebben lang geen mogelijkheid gehad om zelf “aan de slag” te gaan, tot wij die lacune hebben weggewerkt. Andere werkingen in volle ontwikkeling zijn gericht op liefhebbers van handbal en badminton. Met medewerking van respectievelijk een Roma- en een Aziatisch doelpubliek vinden minder wijdverbreide sporten op die manier hun plaats in het grootstedelijke sportlandschap.

Crickettraining elke zaterdag van 10 u tot 12 u in de sportzaal van Sippelberg, Mahatma Gandhilaan 5, 1080 Molenbeek.

Bovenop deze vaste sportwerkingen zetten andere departementen geregeld sport in als hefboom voor inclusie. Zo doet de mannenwerking aan muurklimmen en (zaal)voetbal, terwijl vrouwen bij Dar al Amal onder meer terechtkunnen voor zwem- en fietssessies. En gezien het DNA van Foyer bieden we onze jongeren geregeld initiaties in diverse sporttakken.


Praktische info:

Foyer – BIS (algemeen)

Werkhuizenstraat 25, 1080 Brussel

02/411.74.95

Contact: Serge Mukunzi

Foyer Cricket Club

02/609.55.64

Contact: widu.deridder@foyer.be

Foyer Badminton Club

Contact: jie.zhang@foyer.be

Trainingen wekelijks op woensdag, van 14u 15u in de Beudinzaal, Molenbeek