Brussel Integratie door sport (BIS)


De sportwerking van Foyer – Brussel Integratie door sport (BIS) – brengt jongeren met een migratieachtergrond letterlijk in beweging. Velen onder hen die occasioneel een sport beoefenen, vinden dankzij ons de weg naar ploegen met vaste trainingsmomenten en wekelijkse wedstrijden. Tegelijk betrekt BIS die sportievelingen graag bij de organisatorische aspecten van sporten in clubverband, waardoor ze eveneens hun menselijke en organisatorische vaardigheden aanscherpen.

Gezien deze duidelijke focus op autonomie en zelfontplooiing, laat Foyer sportieve initiatieven waar de leden ook organisatorisch goed scoren op termijn los. Zo zijn onze succesverhalen in het vrouwenbasketbal – Molenbeek Rebels Basketball – en in de atletiek – Atlemo – uitgegroeid tot zelfstandige sportclubs waarmee we, in de mate dat zij dit wensen, blijven samenwerken. Andere werkingen in volle ontwikkeling zijn gericht op liefhebbers van fietsen en trekking.

Bovenop deze vaste sportwerkingen zetten andere departementen geregeld sport in als hefboom voor inclusie. Zo doet de mannenwerking aan muurklimmen en (zaal)voetbal, terwijl vrouwen bij Dar al Amal onder meer terechtkunnen voor zwem- en fietssessies. En gezien het DNA van Foyer bieden we onze jongeren geregeld initiaties in diverse sporttakken.

Meertaligheid: Nederlands, Frans, Engels.


Enkele jaren geleden werden 2 sportclubs opgestart, die nu zelfstandig opereren, namelijk Atlemo (atletiekclub) en Molenbeek Rebels Basketball.


Info: sport@foyer.be

Foyer vzw

Werkhuizenstraat 25
1080 Molenbeek
02/ 411 74 95
Copyright © Foyer 2020