Brussel Integratie door sport (BIS)


De sportwerking van Foyer – Brussel Integratie door sport (BIS) – brengt jongeren met een migratieachtergrond letterlijk in beweging. Velen onder hen die occasioneel een sport beoefenen, vinden dankzij ons de weg naar ploegen met vaste trainingsmomenten en wekelijkse wedstrijden. Tegelijk betrekt BIS die sportievelingen graag bij de organisatorische aspecten van sporten in clubverband, waardoor ze eveneens hun menselijke en organisatorische vaardigheden aanscherpen.

Gezien deze duidelijke focus op autonomie en zelfontplooiing, laat Foyer sportieve initiatieven waar de leden ook organisatorisch goed scoren op termijn los. Zo zijn onze succesverhalen in het vrouwenbasketbal – Molenbeek Rebels Basketball – en in de atletiek – Atlemo – uitgegroeid tot zelfstandige sportclubs waarmee we blijven samenwerken. Onze veel jongere Foyer Cricket Club beheren we daarentegen nog helemaal zelf, al zal ook die werking op korte termijn verzelfstandigd worden. Die slagsport is wereldwijd mateloos populair, maar Brusselse cricketfans hebben lang geen mogelijkheid gehad om zelf “aan de slag” te gaan, tot wij die lacune hebben weggewerkt. Andere werkingen in volle ontwikkeling zijn gericht op liefhebbers van fietsen en trekking.

Bovenop deze vaste sportwerkingen zetten andere departementen geregeld sport in als hefboom voor inclusie. Zo doet de mannenwerking aan muurklimmen en (zaal)voetbal, terwijl vrouwen bij Dar al Amal onder meer terechtkunnen voor zwem- en fietssessies. En gezien het DNA van Foyer bieden we onze jongeren geregeld initiaties in diverse sporttakken.

Meertaligheid: Nederlands, Frans, Engels.

Praktische info:


Na enkele jaren geleden 2 sportclubs opgestart te hebben, die nu zelfstandig opereren, namelijk Atlemo (atletiekclub) en Molenbeek Rebels Basketball, is er binnen Foyer vzw momenteel ook nog een Foyer Cricket Club, die asap een 3de zelfstandige club zal worden. De club coach is Abou Bakar Iqbal, bereikbaar via sport@foyer.be

Foyer Cricket Club

Coach : Aboe-Bakar Iqbal
Outdoor en indoor, afhankelijk van de mogelijkheden.
U13, U15, U17
Lidgeld: 50 € / jaar
2 of 3 kinderen/jongeren: 75 € / jaar
Mogelijke uitzonderingen voorzien, indien verantwoord.
Info: sport@foyer.be

Foyer vzw

Werkhuizenstraat 25
1080 Molenbeek
02/ 411 74 95
Copyright © Foyer 2020