Intergenerationeel kamp: de dames van Dar Al Amal en de kinderen van Foyer des Jeunes ontdekken samen de Ardennen


6 april 2022

Het intergenerationeel kamp in de Ardennen is een belangrijke jaarlijkse traditie die de vrouwen van emancipatiehuis Dar Al Amal samen met de kinderen van Foyer des Jeunes (niet hun eigen kinderen!) samen beleven. Na de voorbije twee jaren is het met grote vreugde dat we deze gewoonte weer verder zetten, in het prachtige domein van La Diglette, Saint-Hubert.

Het doel is ervaringsleren, samen ontspannen en trainen op het leren samen-leven, en samen zowel de huishoudelijke klusjes als het plezier tijdens de activiteiten, muziek en spelletjes delen. 

Dit leidt tot een verrijkende uitwisseling over de verschillende generaties, moedertalen en culturele achtergronden heen. 

In 2022 bestaat onze groep uit dames van Marokkaanse, Turkse, Pakistaanse, Guinese en Belgische origine. Bij de jongeren is ook een mooie diversiteit van Marokkaanse, Turkse en Oekraïense achtergronden vertegenwoordigd. 

Na een gezellige late avondmaaltijd waar de dames de heerlijke harirasoep en spaghetti bolognaise opwarmden die vooraf in Dar Al Amal werd klaargemaakt, zorgt een eerste groepje kinderen voor de afwas terwijl de dames mogen uitrusten.

Dit na een deugddoende eerste dag; iedereen zal goed slapen en dromen van prachtige grotten en alles wat we samen gezien en geleerd hebben tijdens de rondleiding en de safari in het dierenpark in het Domein van de Grotten van Han.

Op het programma morgen: na de ochtendgym en het ontbijt, bezoeken we het openluchtmuseum van Fourneau Saint-Michel. In de namiddag mogen de dames kennismaken met keramiek-artieste Raymonde Lozet in haar atelier in Saint-Hubert, terwijl de kinderen zich sportief zullen uitleven met hun animatoren. ‘s Avonds wordt er dan samen gefeest en gedanst.

Terug