Een verbindende start voor Dar Al Amal!


20 oktober 2021

Dar Al Amal, de vrouwenwerking van Foyer, heeft in september haar deuren geopend om een 200-tal vrouwen te verwelkomen die zich voor het nieuwe jaar (2021 – 2022) hebben ingeschreven. Ze zijn allemaal gevaccineerd.

In samenwerking met de dienst ICB van Foyer, droeg Dar Al Amal bij aan de Brusselse vaccinatiecampagne met meertalige preventieve en sensibiliserende video’s, flyers, posters en een stand voor de deur van Dar Al Amal om de mensen aan te spreken op donderdagochtend (marktdag).

Na een lange periode van digitale contacten en een intensief zomerprogramma met psychologisch en fysiek deugddoende uitstapjes voor onze vrouwen, begonnen we op 16/9 weer in levende lijve.

Wij weten dat de pandemie haar tol heeft geëist van onze vrouwen, van wie sommigen door de ziekte werden getroffen en allen door de lockdown en alles wat daarmee gepaard ging.

Wij hebben eens te meer het belang ingezien van een ontmoetings- en leerplaats als Dar Al Amal, als de plaats waar vrouwen zich thuis voelen, waar wij samen kunnen zijn, waar wij kunnen leren, waar wij onze horizon kunnen verruimen en ons niet alleen hoeven te voelen met onze problemen.

Dit soort verbindende plaatsen zijn waardevol voor het individu en voor de gemeenschap, om zeker te behouden en te koesteren in deze periode van opnieuw samenkomen.

Dar Al Amal is één van de toonaangevende vrouwencentra in Brussel, zowel kwantitatief als kwalitatief, en heeft zich altijd ingezet voor de superdiversiteit die in Brussel aanwezig is. Het heeft projecten voortgebracht zoals Patience, patience, tu iras au paradis, verschillende theatervoorstellingen en het koor Voci de Molenbeek. Wij waren ook de pioniers die als eersten vrouwen in het (fiets)zadel hielpen.

In ons nieuwe programma hebben we digitaliseringssessies toegevoegd, om de smartphones vlot(ter) te leren gebruiken om nog beter verbonden en geïnformeerd te zijn.

We openden ons jaar met een mooie groepsfoto op de brug die Molenbeek met Brussel verbindt. De brug werd op 4/09 ingehuldigd en genoemd naar Loredana Marchi.

Voor Dar Al Amal was dit een belangrijk moment omdat, net als Loredana, deze brug er is voor iedereen die bruggen wil bouwen – en dat ook doet – tussen gemeenschappen en individuen.

Terug