Een innovatieve start met 4 ontdekkingsweken bij Dar Al Amal!


13 oktober 2022

Om na de voorbije 2 jaren samen weer in het ritme en in de sfeer te komen, was het tijd voor een frisse start met een totaal andere aanpak in emancipatiehuis Dar Al Amal (Huis van de Hoop), de vrouwenwerking van Foyer.

Doel: met een talrijk aanwezige, gemotiveerde groep – en uiteraard met aandacht voor hygiëne en preventieve maatregelen – in het nieuwe schooljaar te vliegen! Deze keer geen traditionele inschrijvingsperiode waar direct voor bepaalde lessen, activiteiten en/of sporten kon worden gekozen.

Wel: een ontdekkingsperiode van 4 weken om van zo veel mogelijk activiteiten te proeven, zoals een documentaire + dialoogtafel, workshops ‘digitalisering’ en ‘storytelling’, initiatielessen boksen en hedendaagse dans, proeven van zumba, yoga en fietsen, een gezellig, participatief ontbijt, een initiatie + niveautest Frans, Nederlands en Engels, verschillende leerrijke en ontspannende uitstapjes in Brussel, een naaiatelier en zelfs een initiatie houtbewerking in het wijkatelier van Foyer; een groot succes!

Vernieuwend is, dat alleen wie actief deelnam aan deze ontdekkingsweken, kan rekenen op een plaatsje in de taalles van haar keuze en in het (erg populaire) naaiatelier, al kunnen de vrouwen zich heel het jaar nog inschrijven om deel te nemen aan alle andere activiteiten.

Bij de “tweede inschrijvingsronde” worden alle dames gestimuleerd om zowel een cursus, een atelier als een sport te kiezen om op die manier een gevarieerd programma voor dit schooljaar samen te stellen.

Dit experiment lijkt op het eerste zicht alvast geslaagd in zijn opzet!

Terug