“Ecuatorianismos en Bélgica”


12 juni 2022

Bijzonder fijne samenwerking met de ambassades van Spanje, Ecuador en Andorra in de MMM dankzij EULAT 4 Culture Belgium.
Via hun werken delen de kunstenaars hun ervaringen als migranten in Spanje en België.

In de tentoonstelling “Ecuatorianismos en Bélgica” willen de kunstenaars ons vertellen hoe hun visie verbonden is met hun persoonlijke migratiegeschiedenis. Alle drie wonen ze in Brussel en hoewel ze verschillende vormen en technieken gebruiken (schilderkunst, prentkunst en performance), ontstaat er een eenheid vanuit hun inspiratie “Ecuatorianismos”.
Drie Ecuadoriaanse artistieke visies: Alejandra Bedón, Marco Campaña Salgado en Diana Valarezo. 
Alejandra Bedón stelt een serie gravures voor met een nieuwe kijk op botanische kunst. In haar ritmische en harmonieuze composities voelen we de fascinatie voor de kiem van het leven.
Marco Campaña Salgado presenteert in zijn schilderijen vol levendige kleuren een magische fusie tussen het oude en het hedendaagse en houdt ons een spiegel voor.
Diana Valarezo, tenslotte, presenteert de voorstelling “Rasgar las vestiduras”, waarin zij borduurwerk gebruikt om over haar persoonlijke migratie te vertellen en vervolgens over migratie als universeel thema.


De expositie “Ecuatorianismos en Bélgica” loopt van 2 juni 2022 tot 22 juli 2022. Informatie en reservering

Terug