Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Internationale Dag van de Thuistalen

21 februari 2022 @ 8 h 00 min - 17 h 00 min

In 1999 werd 21 februari door UNESCO uitgeroepen tot de Internationale dag van de thuistalen. Deze dag is nauw verbonden met een belangrijke missie van Foyer, namelijk de positieve benadering van diversiteit. Het doel van dit initiatief is het behoud en ondersteuning van iedere thuistaal.  

Dit jaar lanceren we bij deze gelegenheid PIM@home, een initiatief van Partners In Meertaligheid (PIM), een deelwerking van Foyer vzw.

PIM@home focust op het versterken van de diverse thuistalen en werd gerealiseerd met de steun van Sven Gatz, minister bevoegd voor de promotie van meertaligheid.

De kern van het project wordt gevormd door 10 korte filmpjes voor ouders rond taalondersteuning in de thuistaal. De in oorsprong Nederlandstalige filmpjes zijn gedupliceerd en ingesproken in nog 8 verschillende talen: Klassiek Arabisch, Marokkaans Arabisch, Engels, Frans, Roemeens, Spaans, Turks en Urdu. Het materiaal kan in alle meertalige gezinnen worden ingezet. Daarnaast kan het specifiek worden gebruikt wanneer men voelt dat kinderen toch zwakker zijn voor taal en een sterkere taalstimulatie thuis belangrijk is.

Via deze link vindt u het programma met naast het materiaal voor de ouders ook een handleiding voor professionelen.

Welke initiatieven nemen wij verder rond PIM@home?

  • In Brusselse organisaties en scholen verzorgen we kortlopende oudercursussen waarbij de ouders het programma leren kennen.
  • Individuele ouders kunnen worden doorverwezen voor een oudercursus ​op Foyer (4 sessies).
  • Op maandag voormiddag 9 mei kan je op Foyer deelnemen aan de ‘introductie & ervaringsuitwisseling’ rond PIM@home.

Voor al je vragen kan je mailen naar pim@foyer.be .

Bekijk zeker ons inspirerend filmpje over de lancering  van PIM@home ter gelegenheid van de INTERNATIONALE MOEDERTAALDAG 2022!

Gegevens

Datum:
21 februari 2022
Tijd:
8 h 00 min - 17 h 00 min