Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Boekvoorstelling ‘Couscouseries, histoire migratoire du couscous’

2 december @ 15 h 00 min - 16 h 00 min

Het museum nodigt u uit voor de lancering van het nieuwe boek van Lucas Catherine: ‘Couscouseries, histoire migratoire du couscous’. Dit boek werd al voorgesteld in Nederlandstalige versie, maar wie die miste, krijgt de kans om op 2 december naar de Franstalige lancering te komen.

Mensen migreren en ze nemen niet alleen hun werkkracht mee, maar ook hun keuken. Zo is de schotel die in Belgische huishoudens het meest wordt klaargemaakt niet biefstuk-friet, maar spaghetti. Bij de afhaalmaaltijden spannen de Italianen met hun pizza’s de kroon, de Indiërs leveren kipcurry en de Chinezen nasi of bami goreng. De Noord-Afrikanen brachten ons hun couscous. In Couscouserieën wordt het verhaal van de couscous verteld. Hoe het gerecht migreerde met de Noord-Afrikaanse Berbers naar West-Afrika, Andaloesië, Sardinië, Sicilië, zelfs tot in Palestina.
Maar ook: Waar stond het eerste Brusselse restaurant die het serveerde? Wat zijn de ingrediënten? Het eerste Arabische handboek met recepten dateert uit de dertiende eeuw en een Bruggeling vertelt ons al in de vijftiende eeuw waarom wij het niet konden klaarmaken. Hoe eet je het met manieren? Ook daar bestonden handboeken voor. En wat drink je erbij als koffie maar verspreid raakte in de zestiende eeuw en thee in de negentiende eeuw?

➡️ Kom dit prachtige boek ontdekken dat de geschiedenis vertelt van een traditioneel gerecht dat van Afrika naar Europa reisde. Het boek zal vanaf 21 oktober beschikbaar zijn in het museum voor 8 euro.

Inschrijving verplicht: museum@foyer.be

Gegevens

Datum:
2 december
Tijd:
15 h 00 min - 16 h 00 min

Organisator

MigratieMuseumMigration
Telefoon
+32 2 609 55 61
E-mail
museum@foyer.be
Bekijk de site van Organisator

Locatie

MigratieMuseumMigration
Werkhuizenstraat 17
Brussel, 1080 Belgique
+ Google Maps