Het MigratieMuseum een internationale delegatie


17 juni 2023

Op 13 juni mocht het MigratieMuseum een internationale delegatie verwelkomen ter gelegenheid van de Brussels Urban Summit (BUS) 2023. De BUS is een initiatief dat drie internationale stedelijke conferenties samenbrengt: het 14e Metropolis Wereldcongres, de Eurocities Annual Conference en de zesde OECD Champion Mayors Summit for Inclusive Growth Initiative. 300 steden wereldwijd worden er vertegenwoordigd door meer dan 1000 politici, deskundigen en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties om ideeën uit te wisselen en prioriteiten te stellen voor duurzame, toekomstbestendige steden.


De groep woonde een presentatie bij van Prof. em. Johan Leman getiteld “Molenbeek Migrations Transformations”. Vervolgens kregen ze een gegidste rondleiding door het museum en ontdekten ze zo de Brusselse superdiversiteit in al haar facetten en de vele migratieverhalen die de stad mee vorm hebben gegeven.


Omdat het bijzonder warm weer was, werden er ook verfrissende drankjes geserveerd om voor een moment van verkoeling te zorgen…

Terug