Foyer Karate Club


31 januari 2022

Mijn naam is Emmanuel Okimela, Ik ben 24 jaar oud en sinds januari werk ik als sportcoördinator bij Foyer vzw. Als persoon zou ik mezelf omschrijven als een dynamisch, leuk, gedisciplineerd en leerrijk persoon.

Mijn interesses gaan vooral uit naar sporten, lezen en reizen. Groten deels van mijn tijd spendeer ik aan sporten. Ik beoefen karate op hoog niveau, een sport die mij zaken als discipline, zelfbeheersing en doorzettingsvermogen heeft bijgebracht door zelf les te geven aan jongeren Ik ben op mijn 13de leeftijd aan karate begonnen. Deze sport beoefen ik met passie. Ik ben lid van Le Chardon Karate club sinds 2010. Een club die ik als thuis beschouw.

Na jaren trainen behaalde ik mijn zwarte band op mijn 18de leeftijd. Ik maakte ook deel uit van de elites in de Nationale Belgische Karate Team. Ik heb deelgenomen aan meerdere internationale toernooien ronde de wereld voor België, waar ik uitstekende resultaten behaalde. Ik ben Belgische kampioen junioren geweest en senioren medaillist.

Karate stopt niet alleen voor mij op nationale vlak. Ik ga vaak naar het buitenland voor trainingsmomenten om mijn kennis breder uit te breiden. Sinds 2020 besloot ik Burkina Faso te representeren voor de komende wereldtoernooien en ook om te zien hoe karate in Afrika evolueert. Ik nam deel aan de Afrikaans kampioenschap in Marokko en had ook mijn selectie voor de Olympisch karate kwalificatie toernooi in Parijs, voor de olympische spelen in Tokyo. Ik eindigde in de top 10 in mijn categorie.

Mijn passie voor sport rijkt ver uit, om die reden besloot ik ook een opleiding tot personal trainer voor gevechtsporten te volgen. Dit leverde me een certificaat op van de National Academy of Sports Medicine(NASM). Ik beoefen ook andere gevechtsporten zoals, Jiu jitsu, boksen en mma om mijn gevecht kennis en conditie top te houden.

Terug