Actuele informatie over de vaccinatie in Brussel


17 december 2021

Herhalingsdosis (boosterprik)

Voor iedereen die volledig gevaccineerd is, komt er zo snel mogelijk een extra vaccinatie of boosterprik.

Een afspraak maken kan via Bru-Vax of telefonisch op 02 214 19 19. Het is raadzaam steeds een afspraak te maken om zeker te zijn van een plaats. Vaccinatie is gratis.

Voor mensen die zich niet kunnen verplaatsen kan vaccinatie aan huis worden geregeld. Neem hiervoorcontact op met uw huisarts.

Enkel de ARNm-vaccins van Pfizer (Comirnaty ®) en Moderna (Spikevax ®) worden toegediend als herhalingsdosis, ook bij wie gevaccineerd is met het vaccin van Johnson & Johnson of Astra Zeneca.

Vaccinatie in Molenbeek

U kunt zich zonder afspraak laten vaccineren in het gemeentehuis van Molenbeek, elke dinsdag tussen 13 u en 17 u en donderdag tussen 9 u en 13 u. 

Hoe en waar kan ik me laten testen?

– PCR test: de lijst van Brusselse testcentra is te vinden op brussels.testcovid.be.

– Bij bepaalde apotheken kunt u een sneltest laten uitvoeren. Vind de dichtstbijzijnde apotheek hier: In welke apotheken kan ik me laten testen op COVID? (apotheek.be)

Opgelet: u hebt voor deze twee types test een testcode nodig, verkregen via de zelfevaluatietool of via de contactopsporing na hoogrisicocontact.

U kunt een zelftest aanschaffen bij uw apotheker. Deze test is minder betrouwbaar en geeft u dan ook geen officieel testresultaat.

Terug