Waarom stemmen op Mobile @ Green MMM?


Johan Leman, 9 februari 2022

Mobile @ Green MMM is een initiatief van MigratieMuseumMigration.Van bij het prille begin werd er ingezet op duurzaamheid: opvang van regenwater (gebruikt tot in toilet), zonnepanelen, vloerverwarming, geen plastic, noem maar op… alles zo duurzaam mogelijk. Tijdens de pandemie werd de tuin voortdurend open gehouden. Het Migratiemuseum zelf bleef open zodra en zo lang het mocht, en volgens de regels. Er werden bijkomende initiatieven genomen: museum @home, mobiel museum,… Bedoeling is altijd en blijft: een interactief museum te zijn, bereikbaar te zijn ook voor mensen die geen museum-bezoektraditie hebben. En dat lukt ook aardig.

Waarom mag dit toch wel enige erkenning kennen? U moet weten dat het Brussels Gewest bij niets van die duurzaamheidsinitiatieven tussen gekomen heeft of ook maar minimaal een steuntje gegeven heeft, laat staan dat ook maar een dossier ontvankelijk werd verklaard om bijvoorbeeld een medewerker toegezegd te krijgen om het museum te kunnen open houden. Dit op een ogenblik dat het Brussels Gewest al decennia lang de mond vol heeft over het belang van een migratiemuseum en enorme sommen ter beschikking stelt van prestigemusea.

Nu vraagt het Migratiemuseum onze en uw steun door voor dit project Green @ Mobile MMM te stemmen en zo aan het Gewest kenbaar te maken dat men dit initiatief meer sympathie toedraagt dan het Gewest blijkbaar aanneemt.

Daarom: stem op Mobile @ Green MMM. En dank bij voorbaat! 21 februari is de deadline. https://www.foyer.be/news/mobilegreen-mmm/

Terug