Zomer 2024 bij Foyer


3 juli 2024

Het blijft nog wachten op het echte zomerweer, maar dat houdt Foyer niet tegen om een goed gevuld zomerprogramma op te maken. Dat Foyer nooit stilzit, is al langer geweten. Tijdens de zomervakantie organiseren we tal van activiteiten voor iedereen. Hieronder vindt je een overzicht van alle activiteiten. Wil je je graag inschrijven of meer info over een activiteit? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Zomeractiviteiten Dar Al Amal

Dar Al Amal, het emancipatiehuis voor vrouwen, snuift de vakantiesfeer dicht bij huis op en organiseert deze zomer een aantal uitstappen. Wil je je graag inschrijven of heb je nog vragen? Neem dan contact op via katelijn.schevelenbos@foyer.be of via 02/411 84 44.

De eerste activiteit gaat door dinsdag 9 juli, dan houden we een participatieve picknick op Parkfarm (het park aan Tour & Taxis)! We spreken af om 11u30 aan Dar Al Amal (Ribaucourtstraat 51, 1080 Molenbeek) en zijn terug rond 14u30.

Op donderdag 11 juli trekken we naar het Ter Kamerenbos in Brussel waar we een wandeling door het park maken, een gezellige picknick houden en gaan waterfietsen! We spreken af om 9u15 aan Dar Al Amal (Ribaucourtstraat 51, 1080 Molenbeek) en zijn om 15u weer terug. Inschrijven voor deze activiteit kost €5.

Op vrijdag 12 juli gaat het buurtfeest door op het Lehonplein in Schaarbeek. We maken er een gezellige dag van en gaan in groep mee feesten!

We maken een grote fietstocht op dinsdag 16 juli. We vertrekken om 10u aan Dar Al Amal. Onderweg houden we halt om een picknick te houden. We zijn om 17u weer in Brussel.

Op woensdag 17 juli staat er opnieuw een wandeling op de planning. We gaan naar het park van Tervuren om daar langs de vijvers te wandelen, we houden ook een gezellige picknick. We spreken af om 10u aan de eindhalte van tram 44 en zijn om 15u terug. Deze activiteit is gratis.

Dinsdag 27 augustus maken we een grote uitstap naar Pairi Daiza. In dit dierenpark kan je meer dan 800 verschillende diersoorten van de vijf continenten zien. Het belooft een dag vol verwondering te worden! We spreken om 8u15 af aan KBC en zijn terug in Brussel om 19u30. Deze uitstap kost €20, schrijf je op tijd in want de plaatsen zijn beperkt.

Zomerweken bij Foyer des Jeunes

Foyer des Jeunes heeft samen met Jongerenwerking een gevarieerd programma voor de maand juli. Zo is er zeker voor elk wat wil is! Inschrijven kan nog tot en met vrijdag, dus wees er snel bij. Je schrijft je steeds in voor een hele week. Inschrijven kan ter plaatse (Werkhuizenstraat 23, 1080 Brussel). Heb je nog vragen, aarzel niet om ons te contacteren via 02/411 74 95

De eerste week (van dinsdag 09/07 tot en met zaterdag 13/07) kost in totaal €10. Op programma staat onder andere een uitstap naar zee, een stadsspel in Brussel, een multimédia atelier! De tweede week (van dinsdag 16/07 tot en met 18/07) kost in totaal €5. Dan trekken we op uitstap naar Gent, houden we een artistiek atelier en krijg je kans voor een initiatie in een bike park.

Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten!

Brusselbende Jongerenwerking

Brusselbende gaat dit jaar door van maandag 26 augustus tot en met vrijdag 30 augustus. Deze week wordt georganiseerd door Jongerenwerking. Start je in september in het Nederlandstalig Secundair onderwijs en wil je graag je Nederlands opfrissen? Daar is deze week ideaal voor!

Elke voormiddag ligt de focus op het Nederlands op een leerrijke en speelse wijze. In de namiddag staan er verschillende ontspannende activiteiten op het programma!

Je kan gratis inschrijven, maar de plaatsen zijn beperkt dus wees er snel bij! Hier vind je alle informatie. Heb je nog vragen? Neem contact op via 02/411 74 95.

Daarnaast kan je ook deelnemen aan de zomerweken van Jongerenwerking in Juli! De activiteiten voor de week van 02/07 tot en met 06/07 vind je hier terug.
Daarna hebben ze met Foyer des Jeunes een gevarieerd zomerprogramma opgemaakt voor de week van 09/07 tot en met 13/07 en voor de week van 16/07 tot en met 18/07. Alle praktische informatie vind je hierboven (bij ‘Zomerweken Foyer des Jeunes). Een overzicht van de activiteiten vind je hier terug

Activiteiten in het park

Last but not least; In de maanden juli en augustus organiseert Foyer activiteiten in de verschillende parken van Brussel. Kom mee bewegen in het Brusselse groen en vind verbinding met de natuur en anderen. Inschrijven is niet nodig voor deze activiteiten. Hier vind je een overzicht van alle data en parken!

Terug