Mooie momenten dankzij StaycationBXL


31 augustus 2020

Vrouwenwerking Dar Al Amal diende dit jaar een dossier in voor de projectoproep StaycationBXL (VGC), met de bedoeling om een groep vrouwen elkaar regelmatig te laten ontmoeten in een positieve en vriendschappelijke sfeer tijdens de zomer. Daarbij vonden we het belangrijk om zeker de meer kwetsbare vrouwen mee aan boord te hebben.

Het was hartverwarmend om te zien hoe deze groep eerder sombere, droevige dames doorheen de zomermaanden getransformeerd is tot een hechte, hartelijke familie! Eén à twee keer per week, de hele zomer door, hebben zij samen gefietst en gewandeld, geluisterd en gesproken, veel gezien en bijgeleerd! Het programma was boeiend en gevarieerd. De deelneemsters verkenden Brusselse parken en bossen en ontdekten zo het groen in de buurt. Maar ook Brugge en Oostende stonden op het programma, en als laatste daguitstap op 26 augustus  een bezoek aan Pairi Daiza. De dames luisterden er naar een uitstekende gids en dankzij de authentieke stoomtrein konden ze veel meer van het park zien dan te voet zou zijn gelukt.

Tijdens elk van deze daguitstappen stond ook een lekker vieruurtje op het menu… en uiteraard, onderweg én ter plaatse: heel veel deugddoende babbels samen.  De dankbaarheid bij onze vrouwen is groot, de motivatie om – in alle voorzichtigheid, uiteraard – samen een nieuwe start te nemen dit schooljaar, ook. Corona krijgt ons niet klein. Samen gaan we nog veel bijleren en ontdekken! 

Terug