Foyer des Jeunes neemt deel aan de Zinneke Parade


30 mei 2024

Update 05/06/2024

Afgelopen weekend hebben een aantal jongeren van Foyer des Jeunes meegelopen met de Zinneke Parade. Bekijk hieronder de foto’s van een hele mooie dag!

Op zaterdag 1 juni 2024 neemt een deel van de jongeren van Foyer des Jeunes deel aan de 13e editie van de welbekende ‘Zinneke Parade’. De stoet trekt om de 2 jaar door de straten van Brussel en doet dat dit jaar met het thema ‘Plaizir’. De Zinneke Parade wil, volgens de organisatie, bruggen bouwen tussen de 19 gemeenten en het stadscentrum; tussen Brusselaars, Nederlandstaligen, Franstaligen en meertaligen. Het belooft opnieuw een editie te worden met veel muziek, dans, ambiance, kleur, … 6 jongeren zullen meewandelen met de parade, volledig verkleed! Benieuwd naar hun kostuums? Kom dan zeker kijken en probeer hen te herkennen in de parade!

Wist je dat?
De Brusselaars hebben zowel de kleine Zenne als straathonden de bijnaam ‘Zinneke’ gegeven. Zo kwamen de organisatoren bij het huidig ‘Zinneke’: iemand van ongedefinieerde afkomst als symbool van het kosmopolitische en multiculturele Brussel.

De praktische informatie vind je op https://www.zinneke.org/nl/praktische-info/

Terug