Wat betekent “for” in Molenbeek for Brussels 2030?


Johan Leman, 23 april 2024

Wees gerust, dit wordt mijn laatste blogberichtje naar aanleiding van  “Molenbeek for Brussels 2030”. Zoals zoveel anderen in het Molenbeekse verenigingsleven wens ik immers niet dat men de indruk zou krijgen dat Foyer tegen een project als “Molenbeek for Brussels 2030” zou zijn.  Integendeel.  Enkel stellen we ons enkele vragen. Ik beperk me tot 2 vragen: 1. Wat betekent “for” in de slogan “Molenbeek for Brussels 2030”? Betekent het dat Molenbeek een aanleiding is om opnieuw een dossier voor Brussel bij Europa in te dienen? Of heeft het te maken met het feit dat Europa kleine steden bedoelt in de verf te zetten en Molenbeek dan beter klinkt dan Brussel? Of is het echt ten gronde om Molenbeek te doen? 2. Als het om Molenbeek te doen is, moeten dan niet op de eerste plaats Molenbekenaars en hun verenigingen maximaal bij het project betrokken worden?  Zou het kunnen dat er meer en meer een misverstand groeit over wat bedoeld wordt met de uitdrukking “Molenbeek for Brussels 2030”?

Ziedaar mijn twee vragen… en ondertussen hopen we op welslagen. Het zou jammer zijn  indien het project over een verkeerde aanpak zou struikelen. En van nu af… zal mijn  blog niet meer op dit onderwerp noch op mijn vragen ingaan.


Terug