Voor een ernstige aanpak van criminele drugsdistributieplatformen !


Johan Leman, 5 juli 2022

Wat er juist aan de hand is en wat er juist de oorzaak van is, weet ik niet. Waarover heb ik het? Over de omvang van de drugsdistributieplatformen in de Brusselse Kanaalzone.

Wie nog altijd durft beweren, dat het om iets puur lokaal gaat, is ziende blind of staat te ver van de feiten af. En herleid het a.u.b. ook niet tot iets Brussels-Marokkaans, nee… het gaat ook over Albanese (de hardste en best georganiseerden!) en Turkse criminelen,  en anderen…

Is er ook iets lokaal? Natuurlijk. Voor sommige jongeren tekent zich een inkomensmodel af waarbij je gemakkelijk 50 à 60 € verdient door gewoon even 2 uren op de uitkijk te staan en te fluiten als je politie ziet aankomen. En er zijn enkele Marokkaans-Brusselse families met “traditie in de drugsdealing”.

We spreken niet alleen meer over hasj, maar ook over cook, heroïne en vooral de super goedkope crack.

Je vindt gemakkelijk enkele tienduizenden €  per auto door regelmatig een verdachte auto te controleren. Ergens op een verdachte plaats binnen vallen? Succes gewaarborgd, en met méér dan enkele tienduizenden € . En de gemeentelijke politie is overduidelijk onderbemand om er een antwoord op te bieden.

En wat doet de federale overheid? Politie vrijmaken voor andere zaken, die  gemakkelijker en positiever het nieuws halen bij het grote publiek. En ondertussen 20 politie-agenten beloven aan een zone die er puur structureel 200 nodig heeft. Hopelijk beschuldigt men later niet opnieuw de gewone mensen dat ze stonden te dansen, als er later opnieuw eens een ernstig ongeluk gebeurt.

Terug