Foyer wil “Growing by Hockey” aanmoedigen


Johan Leman, 14 januari 2023

De stichter van de vzw heeft Foyer gecontacteerd. Hij vraagt onze steun voor een initiatief dat hij wil nemen in Laag-Molenbeek. Hij laat ons weten dat de missie van zijn vzw op 3 pijlers steunt:

“1/ Hockey toegankelijk maken voor jongeren van 6 tot 18 jaar en de waarden van fair play mee te geven door elke woensdagmiddag en zaterdagmiddag urban hockeysessies of buitenhockey te geven op bve een agora veld

2/ oudere broers en zussen – 16 jaar en ouder – gratis opleiden tot hockeyanimatoren, hen de kans geven om elke week les te geven en hen een paar keer per jaar samen te brengen om hen ook de vaardigheden mee te geven om te slagen in hun toekomstige beroepsleven

3/creëren van inclusie op verschillende manieren met grotere bedrijven en ook lokale ondernemers die deel uitmaken van de growing by hockey gemeenschap. Deze verschillende middelen kunnen bv bedrijfsbezoeken, hockey initiatiedagen gegeven door de bedrijven, stages en/of opleidingen die door de bedrijven aangeboden worden.  Dit alles wordt gedaan om de perspectieven van kinderen en jongeren te openen.

Tegelijkertijd werken we ook samen met scholen uit de wijk waar we hockey op de scholen brengen via het hockey2school-programma – opleiding van sportleraren – en we willen ook naschoolse hockey-sessies organiseren.”

Foyer heeft zelf enkele sportclubs succesvol in het leven geroepen. We weten dat dit niet gemakkelijk is. Maar het is belangrijk. De Brusselse kanaalzone heeft een enorm sportpotentieel dat momenteel te eenzijdig naar een beperkt aantal sporttakken georiënteerd wordt. De jongeren komen eigenlijk voor een grotere diversiteit aan sporttakken in aanmerking. Het is jammer dat enkele sportfederaties op dit vlak de boot missen.

In die zin steunen we dit initiatief en hopen we dat het zal lukken. Enkel hopen we dat de betrokkenen beseffen dat het een 3-tal jaren kan duren voor het tot een begin van reëel succes komt. Slagen ze niettemin vroeger al, dan is het hun van harte gegund.

Terug