Sliding Doors


Het project Sliding Doors wil de integratieprocessen van migranten in Europa in een breed sociaalhistorisch perspectief plaatsen. Met de medewerking van academici en burgers uit 9 Europese landen probeert Sliding Doors inzicht te krijgen in de problematieken die spelen bij integratie en op basis daarvan aanbevelingen te doen aan de Europese instellingen.

Foyer vzw draagt bij aan dit project met een reeks vormingen over migraties naar en in Europa, drie tentoonstellingen in samenwerking met het MigratieMuseumMigration, en interviews met burgers over het thema identiteit.

Sliding Doors loopt van maart 2021 tot augustus 2022 en wordt gefinancierd door het programma “Europa voor de burger”. Coördinator is Université de Franche-Comté (ISTA).

Andere projectpartners zijn:

Departement Politieke en Communicatiewetenschappen van de Universiteit van Oradea (Roemenië), Stichting Roberto Marini Oltre il Secolo Breve (Italië), de vereniging Rede Inducar (Portugal), de Italiaanse vereniging “Rino Zandonai” (Bosnië-Herzegovina), de Rechtsfaculteit van de Universiteit van Firenze (Italië), Mahatma Gandhi Human Rights Organisation (Hongarije), cultureel centrum Stichting Culturissima (Nederland), ERDISC onderzoekscentrum van de Autonome Universiteit van Barcelona (Spanje), de vereniging Miroirs de Femmes – Reflets du Monde (Frankrijk), de vereniging Trentini nel Mondo (Italië).